Hoppa till sidans innehåll

Vintersamling för eliten

06 JAN 2013 10:46
Nu i mellandagarna så samlades ett tappert gäng för att träna och umgås uppe kring göingeskogarna, här kommer ett referat från David Svensson.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2018 22:08

SOLs junior- och elitläger 28/12-29/12:

 

Denna resan startades mot Göingarnas klubbstuga med Marcus S och Daniel P från Perstorp. Vi insåg ganska snart att vi skulle bli lite sena så det fick bli ett samtal till de som redan var framme att de helst skull vänta innan vi skulle bege oss till dagens första träning.

Väl framme så blev det att snabbt byta om och fylla bilarna för en kortare resa till träningsplatsen. Marcus kände lite nostalgi över att komma till vår träningsplats då han haft ett överlevnadsprojekt i denna skog och han hittade till och med sin gamla koja medans han sprang!

Detta första passet bestod av två stycken kortare slingor, en kurvbildsbana och en slinga med korridorsorientering. Skogen var till viss del snöfri men mestadels så låg det ett par centimeter, vilket var rätt okej att springa i. När man lyckats fylla sin bil så blev det hemfärd till stugan för en skön dusch för sedan basta. Riktigt skönt efter den kalla löpningen.

När de första blev klara så började de med matlagning och aktiviteterna förbereddes.   

Maten åts upp och efter lite snack så blev det dags för aktiviteterna. 

Första grenen var en konstig gren, men skulle hålla sina armar rakt ut och snurra upp en tyngd så fort som möjligt. Man skulle göra så många som möjligt på 90sekunder. Och när man väl står där och höll på så var det riktigt kämpigt! Armarna orkade inte hålla sig raka särskilt lång tid....

Efter en kort stunds vila så startade nästa gren, armhävningar. Så många som möjligt på 30sekunder.  

Själv så började man undra hur många man skulle klara och när man sett de första så kändes det som att man skulle komma sist. Mellan 20-30st utfördes de flesta men ledningen delades av Rasmus E och Marcus S på 34st.

När det va min tur så överträffade jag mig själv, förväntade mig inte mer än 20 men kunde till slut avsluta på hela 31st!

När dessa två grenarna var över så fixade vi oss för natt-passet. Samma karta, nya banor. Fanns banor på mellan 5-9km.

Lite seg i kroppen kom jag imål efter en 75minuters orientering på den 6.7km långa banan och såg att vi var full bil så det blev hemresa direkt för vara en ny omgång i bastun. Denna gången tog Hugo med sig sin kamera och filmade en snabb runda.

Maten lagades av de som var klara och nu blev det kyckling med ris, mycket gott!

När maten var smält så startades den sista grenen, armbrytning. Denna gren var säkert väl planerad av våran ledare Daniel som ganska enkelt tog hem grenen. Själv så åkte jag ut direkt mot Niklas där jag inte hade någon chans :(

På damsidan tog Linda hem armbrytningen och gjorde  syskonen till segrare här.

Men de fick inte båda slutseger, utan Linda vann hos tjejerna och en delad seger mellan Hugo och Rasmus. Dessa fick dela på ett stort paket kakor, Grattis!

Efter lite diskussioner och annat så blev de flesta trötta och det blev dags att sova.

 

På morgonen blev det frukost, Stefan hade fixat gröt  till de som ville ha det och lite annat fanns att erbjuda.

Strax efter åkte vi ut till en distans orienteringsträning där vi fick sällskap av några från Göingarna och Pan-Kristanstad. Stacks ut i masstart och täten tror de var vid startpunkten och springer åt fel håll på stora vägen medan andra halvan av fältet springer rätt, vi möttes sedan upp någon kontroll senare. Klungorna delades och det bildades nya grupper men efter ett långt pass var vi imål. Lite snack om banan och Hugo filmade och ställde lite frågor innan det blev dags för åka tillbaka för duscha och basta för sista gången på lägret och sedan avsluta med mat och städning.

Efter god mat, allt städat så fylldes bilen med våra grejer och jag (David), Marcus och Daniel P begav oss tillbaka till Perstorp efter ett bra och roligt träningsläger med den bästa klubben, Skåneslättens OL!

 

/David S

 

Här är även en film som Hugo klippte ihop: 

Skribent: Hugo Mattsson

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info