Hoppa till sidans innehåll

Vilket SOL-igt Ungdomsläger vi fick!

15 MAJ 2017 13:00
  • Uppdaterad: 20 AUG 2018 22:08

I helgen som gick var det dags för alla Ungdomar att dra på läger! Finngården utanför Frostavallen, Höör stod som så många gånger förr för en underbar helg, med fantastiskt vackert sommarväder och härligt nyutslagen skog. 

Vi träffades strax efter lunch och gav oss direkt ut i skogen. Kortare slingor stod på programmet och man fick springa så mycket man ville och som ungdomarna sprang.. En härlig startplats i den vackra bokskogen gjorde att vi kunde följa löparna och de hade även möjlighet att prova lite svårare banor än de brukar springa. Härligt att se hur de kämpar!

Nöjda och glada efter dagens första övning samlades vi för nästa.. Det var dags för Ekorrhjulet, en kortare Sport-Identbana som springs på tid och där det gäller att stämpla sina kontroller i rätt ordning och så fort som möjligt. Man får bara springa medsols och det blev därmed många, många varv. Mellan varven hann vi inta lite frukt och bullar för att fylla på med ny energi.

Ingen ro och ingen vila utan här är det fullt ös som gäller - de fick erbjudandet att pausa lite inför nästa aktivitet men det röstades ner direkt!

För att lära känna varandra lite bättre och framförallt för att alla ska lära sig namnen på varandra körde vi en Namnduell. Ett lag på vars en sida om en filt och när filten släpptes i marken gällde det att ropa namnet på den man hade framför sig, den som var först fick "ta med sig" den andra över till sitt lag och därmed skulle vi ha ett lag som till slut blev utan lagmedlemmar. Det visade sig att man snabbt lärde sig namnen på varandra och i stället för ett "segrande lag" så bestämde vi till slut att nu kan alla varandras namn =)

Även nu fick man möjligheten att göra något valfritt men åter igen skulle det hända något och vi intog "rumpläge" på gräsmattan när det var dags för krabbfotboll. Man spelar helt enkelt fotboll sittande på rumpan med händerna i marken bakom sig och sedan gäller det att "springa" som en krabba för att försöka göra mål. Efter en del självmål och till slut ett "riktigt" mål kunde vi avsluta krabbfotbollen och äntligen var det dags för kvällsmat. 

Solen gassade och det var ingen som tänkte tanken att gå in och sätta sig utan möblerna åkte ut och vi kunde sitta ute och njuta av både SOL och lite mat. Smakade fantastiskt efter alla aktiviteter.

Ungdomarna hade sett fram emot Ingmars "Tvättklämme-OL" och det var tjat hela eftermiddagen på när detta skulle ske och knappt hann vi svälja maten förrän det äntligen var dags för start.

Vissa har gjort denna övning tidigare och för vissa var den helt ny men alla var överrens om att den är superkul! Ett antal kontroller hänger i närområdet och på dessa ett antal tvättklämmor i olika färger. Det gäller att springa runt till de olika kontrollerna och samla klämmor i samma färg, olika färger är olika mycket värda så i mellanåt var det kamp om klämmorna.

Hade vi inte brutit denna övning för att gå och duscha så hade nog ungdomarna hållit på ännu, de ville aldrig sluta - "bara en gång till, hinner jag mer och snälla lite till".. Ingen ska säga att våra ungdomar är lata, stillasittande eller har svårt att hitta på saker för det kan vi lova - denna dag har nog alla sprungit längre än någonsin förr.. Inga mobiltelefoner i sikte, inget wi-fi i skogen utan bara lek och träning och ungdomarna såg ut att ha lika kul som vi ledare. Ett fantastiskt gäng ungdomar som sköter sig exemplariskt på alla sätt.

När duschen äntligen var avklarad var det ändå rätt skönt att få komma inomhus, packa upp och varva ner inför morgondagen. Lite intag av sötsaker, frukt och annat ska ju också hinnas med på ett läger..

På söndagen var det sedan dags för ett rejält "Skogsäventyr" där det gällde att ta sig med sitt lag till ett antal kontroller. Vid dessa kontroller fick man olika uppgifter som laget tillsammans skulle klura ut eller klara av. Det kunde vara att mäta upp 10 meter tillsammans, det kunde vara att klura ut ett "ordpussel", kasta bollar i en hink, bära vatten mm.

Det vackra vädret fortsatte och alla verkade nöjda och glada både efter dagens runda i skogen men också med hela lägret. Vi ledare är jättenöjda och stolta över våra härliga ungdomar och ser fram emot kommande SOL-aktiviteter.

Tack alla ungdomar för denna helg och tack alla föräldrar för att vi fick låna era ungdomar i helgen..

Vi ses i skogen..

/SOL´s ungdomskommitté

 

 

 

Skribent: Marie Markholm
Epost: This is a mailto link

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info