Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsstafett i Röstånga - SOLig tillställning!

05 SEP 2010 17:06
Räveofta arrangerade deltävling i Älgots cup som stafett.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2018 22:08

Älgits cup, tidigare ungdomscupen, är en utmärkt inkörsport till orienteringstävling. Sedan några år genomförs höstens sista deltävling i vår krets som en stafett. Det blir en möjlighet att prova på hur det är att springa stafett. I den öppna klassen kan man få "skugga", precis som vid träningarna.

Marie Markholm skriver här om sina och ungdomarnas upplevelser:

"I allra SOL-igaste väder tog Rävetofta OK emot oss vid Odengården i Röstånga. Sista deltävlingen i Älgots cup skulle avgöras och det i form av stafett. Vi hade två lag i DH36 och  tre lag i Öppen klass. Vid ett härligt arrangemang med fina banor och alldeles "lagom mycket stafett" så blev det SOL i topp i DH36 ! Tea och Wilma gav sig tillsammans med ett gäng killar ut på förstasträckan och gjorde det riktig bra, lite strul till en kontroll som fallit bakom en stenmur, men de kunde ändå glatt växla över som 2:a och 3:a efter Lunds OK. Efter Tea sprang Jakob som gjorde ett mycket bra lopp och växlade in som första man, med Elias ett par minuter efter. På sista sträckan sprang sedan Stoffe ut i täten och fick Johan L efter sig i spåret. Det blev till slut en superspännande avslutning där vi inte förrän det knakade till i lövverket mot sista kontrollen - kunde se Johan L lugnt jogga in som första man och därmed tog SOL´s första lag hem segern, följt av SOL´s andralag. I Öppen klass var det Eslövs FK som tog hem segern följt av SOL lag 2, SOL lag 3 och sedan SOL lag 1 ! Här var det också många bra prestationer av våra allra nyaste OL-are !
 
Ungdomarna var jätteduktiga och det är otroligt härligt att se vilket gäng dom blivit, för att inte nämna alla härliga föräldrar som ställer upp och kör sina barn - och vissa fick skugga mer än andra och springa dubbla sträckor - men inga sura miner här inte - mest trötta, för dom är snabba våra ungdomar !
Mycket fjärilar flaxade i magen på många denna dag, men tillsammans fick dom ihop det och det blev en mycket SOL-ig dag på alla sätt och vis. Priser till alla är viktigt, nästan lika viktigt som att leka dunkgömme och klättra i nät efter tävlingen."

Skribent: Ingela Ekelöv

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info