Hoppa till sidans innehåll

Ultralång-SM i Vansbro

29 SEP 2012 19:08
I helgen arrangerades Ultralång-SM ända uppe i Vansbrotrakten. Bäste man var Hugo i H20 på en tolfteplats.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2018 22:08

Trots det långa avståndet hade vi 6 stycken SOLare uppe på Älgdrevet i Dalarna. Älgdrevet som är en gammal klassiker har nu återuppstått, och både ifjol och i år så arrangerades också Svenska mästerskapen i Ultralångdistansen i samband med tävlingen. 

SOL representerades av Hugo Mattsson och Rasmus Elmelid i SM-klasserna. Och utöver dessa kunde vi också hitta, Maria, Karolina, Roland, Joel och Elis på plats. I H20 var det 16.9 km tung dalaterräng som skulle avverkas, och detta gick på 2.05 h för Hugo och Innebar en tolfteplats. 

 

"Jag låg med fint de första två små slingorna där det var en hel del gaffling, sedan efter andra kartbytet så möttes man av en 4 kms sträcka direkt från startpunkten och jag gick på eget vägval. Det var ganska bra och jag fortsatte mot banans "Fjäril" Där det än en gång var spridningsmetod, jag hamnade själv och efter slarvig ingång till en kontroll så bommade jag 5 minuter, och tappade från sjätte till 19de placering. Sen gällde det bara att jaga och jag lyckades som sagt plocka ner till tolfteplats. Det var riktigt tufft och det kändes bra att jag orkade hela utan värre strapats."

 

Rasmus som springer H21 skulle ut på närmare 24 km men kände nästan direkt hur kroppen gav vika. Trots detta drog han ut och sprang nästan hela banan. efter 3 timmar och 45 minuter var han imål. Mycket tappert kämpat. 

 

I bilen på vägen hem så konstaterade han att det är endast ett halvår till nästa Ultra-SM och vi börjar ladda alla redan!

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info