Hoppa till sidans innehåll

Tuff kamp mellan Skånelagen vid årets upplaga av ”Tjoget”

25 JUN 2010 07:53
Det var en fantastisk upplevelse att se vårt hårt kämpande SOL-lag 1 ligga uppe på 2-3 plats under stor del av Tjoget. Att vi sedan trots en hel del bommar hamnade på 9:e plats med endast 1 senior i laget var mycket bra. Vilken prestation! Lag 2 började underifrån från 77:e plats och slog sig sakta men säkert uppåt till en 58:e plats. Alla kämpade på och gav allt. Det blev en spännande, kul och varm helg.
  • Skapad: 25 JUN 2010 07:53

Tjoget är en orienteringsstafett över 20 sträckor, starten är klockan 15.00 på lördagseftermiddagen och då avgörs de 7 första sträckorna. Därefter följer ett uppehåll fram till 01.00 då det görs en omstart med jaktstart utifrån lördagens resultat, sen rullar det på med fyra nattsträckor och övriga möter morgonsolen och målgång efter alla 20 sträckorna är en bit ut på förmiddagen.

Tävlingen är en riktig klubbmanifestation, det gäller att ha löpare i olika åldrar o av båda könen, sen gäller det för ledarna att pussla ihop det med arrangörens banor som är av olika längd och svårighet. I år avgjordes tävlingen i Skäveryd 5 km söder om Emmaboda.

 Det var ”hederlig småländsk terräng” tekniskt ganska tufft med få stigar o vägar och en hel del område med tätare skog.

Mellanskåne representerades av det lovande gänget från Skåneslättens OL som ifjol överraskade alla med att bli femma på denna stafett. I år var målet att åter försöka komma topp-10.

 

Niklas Olsson kom in som 27:a på första sträckan och växlade över till Bengt-Åke Berndtsson som förde upp laget till en 6:e plats och sen kämpade efterföljande löpare väldigt bra och vid tio av växlingarna var laget bland de fem bästa och ett tag närmare bestämt efter 16 sträckor låg de faktiskt topp tre. Några förargliga bommar på slutet gjorde dock att laget slutade på en nionde plats. Klubben hade även ett andralag som klarade alla banorna och slutade 58:a.

Bästa Skånelag blev nu OK Pan Kristianstad som 2:a och sen följde FK Göingarna som 7:a och Lunds OK som 13:e.

Coach för Skåneslätten var Ingemar ”Smen” Nilsson som följde lagen under hela dygnet.

 

I laget sprang: Niklas Olsson(27) Bengt-Åke Berndtsson(6) Erik Barr(11) Hugo Mattsson(3) Frida Nilsson(3) Karl Dannbring(6) Ingela Ekelöv(9) Patrik Lindeberg(2) Johan Ekelöv(4) Johan Kristensson (2) Martin Lindeberg(5) Johan Lenning(2) StefanPhålsson(3) Ina Lindeberg(3) Ingmar Ekelöv(6) Rasmus Elmelid(3) Jakob Segerslätt(7) Sofie Hansen(9) Erik Lenning(9) Philip Phålsson(9). Siffrorna visar placering när de gick i mål och växlade ut nästa.

 

Alla resultat ligger på www.tjoget.nu

Nu ligger  senast uppdaterad SOL-info om Tjoget (4 sidor), bl.a måltider. LÄS MER HÄR

 

Till alla våras hjälp fanns Smen som coach!

Skribent: Ingela Ekelöv

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info