Hoppa till sidans innehåll
Lisa redo för stafett

Sydsvenska Mästerskapen är avgjorda..

20 APR 2015 17:45
I helgen som gick var det dags för Sydsvenska Mästerskapen och SOL hade såklart ungdomar med på plats!
  • Skapad: 20 APR 2015 17:45

Sydsvenska Mästerskapen avgjordes utanför Nässjö i de Småländska skogarna i helgen och SOL hade 6 löpare - Lisa, Ebba, Tea, Ylva, Lovisa och Viggo med samt en Ung Ledare - Wilma.

På lördagen var det långdistans och det visade sig vara otroligt tekniska och svåra banor i den gröna, risiga och steniga terrängen. Speakern "varnade" redan innan start att man bör ta det väldigt lugnt, inte minst de 13-åringar som är med i mästerskapet för första gången och springer mot dem som är året äldre. Direkt vid radiokontrollen visade det sig att många hade bommat massor, men det gällde ändå att kämpa ända in i mål för resultatlistorna hann kastas om rejält innan löparna var framme på arenan. Långa kilometertider och mycket bommande genomsyrade lördagens tävling.

Reslutatmässigt gick Lisa allra bäst och knep (åter igen) ett silver i D16-klassen. Lisa måste vara i sitt livs form och inte många springer ifrån henne idag, så trots en rejäl miss på nästan 9 minuter vid en kontroll kunde Lisa tugga sig genom banan på ett suveränt sätt (utan fler misstag) och sluta på silverplats, bara knappa två minuter efter segraren.. En silvermedaljör som var glad såklart, men kanske inte riktigt nöjd med sitt lopp!

Tea och Lovisa fick till bra lopp i D14 om än någon liten bom och blev där 5:a och 9:a vilket är mer än godkänt i denna tuffa "tösaklass".

Viggo gick bra i H14 och slutade på en 15:e plats och konstaterade efteråt att det var svårare än vanligt.

På söndagen var det sedan dags för stafett. En stafett som går över 4 sträckor där H16 startar och sedan följs utav D14, H14 och för D16-tjejerna återstår det att avgöra stafetten och det kan man väl säga att vår Lisa gjorde, som är i storform som sagt. Lisa var uttagen i Skånes lag 1 och efter lite bommande på sträcka 1 och 2 kunde de sedan springa jämt på sträcka 3 och Lisa fick gå ut som 10:e tjej. Redan till första kontrollen var det en lång sträcka uppför sluttningen och ett vägval runt på stig gjorde att Lisa redan där kom i kapp och gick förbi ett antal lag eller som hon själv uttryckte det -  "jag kunde liksom tugga på där på stigen, jag kände ju att jag tog in på dem hela tiden". När Lisa kom till varvningskontrollen (glatt vinkande till publiken) med ca 1 km kvar att springa hade hon plockat ett antal placeringar men någon medaljchans var det nog ingen som ens tänkte sig. Vid förvarningen räknar man sedan upp 5-6 lag inom några sekunder varav Lisa var en av dessa. En spurtstrid var att vänta om bronsplatsen och distrikten samlades kring fållorna för att se vilken som var först och gissa om vi skrek när en gulröd Skånelöpare som dessutomhade Skånes flagga målad i hela ansiktet dyker upp nere vid hyggeskanten, helt ohotad.. Hon hade matat på även den sista biten och sprungit ifrån de andra och kunde glatt gå i mål på bronsplats !! Jättebra gjort..

Tea och Lovisa gjorde också jättebra lopp för sina respektive lag och även Viggo sprang stabilt på sin sträcka. Ebba fick äran att springa H16-sträckan eftersom Skåne har ont om killar, och gjorde det på ett suveränt sätt, som enda startande tjej på den sträckan. Bra kämpat! Ylva valde att springa D14-klass i publiktävlingen på söndagen och gjorde ett bra resultat där. Även om det inte gick så bra på lördagen för Ylva så finns det ingen som kan skina som en SOL på samma sätt som Ylva gör, samtidigt som hon berättar hur hon har bommat och strulat i skogen, man kan inte bli annat än glad..

Stafetten höll egentligen på att ta slut innan den ens hade börjat ! Det visade sig att banläggarna varit lite väl ivriga med att skapa bra publikkontroll och det VAR otroligt spännande och lätt att kunna följa dem via denna varvningskontroll. Problemet var att man hade lagt kontrollen efter varvningskontrollen i direkt motsatt riktning varpå ett antal löpare sprang direkt till sin kontroll istället för att passera varvningsfållorna. Detta var markerat på definitionen men väldigt dåligt markerat vid själva varvningen, det hade behövts både skyltar och mer snitsel för att det skulle flyta på bra eller att man valt att sätta en kontroll strax efter varvningen så att man hade tvingats igenom fållorna. Både Tea och Lovisa höll i sin iver på att springa bort sig vid denna kontroll (för det var verkligen så att man skulle helt om och tillbaka efter denna kontroll) men gissa om vi skrek (vilket vi egentligen inte får såklart, vi får ju inte hjälpa dem) men den funktionär som satt vid kontrollen valde att bara påpeka för vissa att de måste fortsätta framåt så då kändes det ändå OK att skrika. De lag som man först diskade valde man sedan att sätta in i stafetten igen och de fick istället ett tidstillägg på två minuter eftersom "hjälpen" varit så orättvist fördelat vid varvningskontrollen.. Antingen får man hjälpa alla rätt eller vara tyst. Extremt spännande såklart men rätt frustrerande att man inte tänk igenom detta bättre, dessutom på en ungdomsstafett..

Nåja, helgen har varit bra. Solen har gassat och värmt även om vindarna bråkat om att få ta över och arrangemanget var i det stora hela bra. Tror ungdomarna ändå har bäst minnen av kvällen på förläggningen eller bussresan dit och hem - bara en sådan grej är ju hur kul som helst !

 

 

Skribent: Marie Markholm
Epost: This is a mailto link

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info