Hoppa till sidans innehåll

Stort tack till alla SOL-ungdomar!

04 OKT 2015 19:39
I helgen har årets U-natta gått av stapeln och man kan bara konstatera att vi har ett underbart, fantastiskt, glatt, tokigt, härligt och riktigt, riktigt bra gäng SOL-ungdomar..
  • Uppdaterad: 20 AUG 2018 22:08

Det är helt underbart att få tillbringa tid med dessa härliga ungdomar vi har i SOL och tillbringa tid tillsammans det gör man verkligen under en helg som U-natta.

IMG_0150

Vi startade upp lördag morgon med att springa Älgots cup final utanför Norra Rörum med Ringsjö OK och Malmö OK som arrangörer. En ljuvlig arena som badade i SOL hela lördagen och det var nästan lite sommarkänsla igen. Älgen Älgot hade vågat sig ut fast det närmar sig älgjakt och kom inglidandes på arenan i en knallröd Ferrari och gjorde storstilad entré. Han är otroligt viktig för att detta ska bli ett lyckat arrangemang och han fick jobba hela helgen. Han klarade med bravur sin U1-bana även om han hade lite svårt med tumgreppet och tyvärr knep sistaplatsen men var glad ändå. Han var också duktig och rapporterade sig själv till viltrapporten.

SOLs ungdomar är inne i ett litet generationsskifte kan man väl säga men det som är så fantastiskt kul och inte minst värdefullt är att vi är så många barn och ungdomar som springer att vi ändå kan hänga med och bli Skånes näst bästa klubb i Älgots cup. Det är faktiskt smått fantastiskt..

Lördagens tävling är en individuell tävling där man sedan räknar poäng till klubben efter placering i respektive klass. Vi hade många som denna dag sprang sin första tävling och många provade på tävlingsklass för första gången och gjorde det jättebra. Vi är superstolta över alla våra duktiga ungdomar och deras framfart i skogen kunde endast Lunds OK rå på - stort grattis till en riktigt bra andraplats i årets Älgots cup!

Efter tävlingen på lördagen är det sedan dags för det som de flesta har längtat allra mest till, nämligen U-natta. En eftermiddag och kväll fylld av gemensamma aktiviteter som micro-OL, bad, spel och pyssel och bio. Dessutom var det stor prisutdelning för Älgots cup såklart men även för årets Ungdomsserie, både individuellt och i klubbtävlingen. Även här har våra ungdomar gjort fantastiska resultat under året och tagit många poäng och endast Lunds OK var före oss i Elitserien där vi i år knep andraplatsen, grattis även till detta.

Badet är det som lockar mest och våra hjälpande föräldrar som var badvakter hade fullt upp att hålla koll på alla ungdomar i vattnet. Micro-OL är också något som lockar och det springs och det springs och det springs.. för att pressa ytterligare någon liten sekund.

Trötta och nöjda kröp vårt gäng i säng och somnade gott på Ringsjöskolan i Höör.

Söndagen är sedan stafettdag och vi hade 5 lag till start. Förutom Ungdomens 7-manna så är det nytt för i år med en 4-mannastafett där gula och vita sträckor varvas och där man kan springa parallellt med en kompis, ett bra sätt att lära sig springa stafett utan att det blir allt för nervöst. Många sprang sin allra första stafett och visst pirrar det lite extra i magen men alla klarade sina uppgifter på ett fantastiskt sätt och verkade dessutom tycka det var riktigt kul. Det var en härlig stämning bland våra ungdomar i växelfållan och det är så härligt som ledare att stå och se hur de peppar varandra, förklarar och stöttar för en del har ju sprungit många stafetter och för andra var det som sagt allra första gången..

Vi hade försökt sätta ihop så jämna lag vi kunde och i 3-mannastafetten kom vi 6:a och 7:a och i 4-mannastafetten knep vi också placeringarna efter varandra, här blev vi 5:a och 6:a. Jättefint kämpat alla !

I Ungdomens 7-manna kunde vi efter att Ebba på sista sträckan bjudit på riktig spänning (eller om vi bara hörde speakern dåligt) springa in på en fin 2:a plats med vårt unga lag, som utgjordes av 4 tjejer och 3 killar och där vi i stort sett kan ha samma lag nästa år (man får inte vara mer än 100 år tillsammans).

En helg fylld av härliga möten, många härliga skratt, kommentarer och tankar som man bara vill stoppa i en liten påse och ta fram vid ett bra tillfälle, glada ungar, tacksamma och skötsamma, föräldrar som ställer upp som skuggor, badvakter och bara rycker in där det behövs och det är en ren fröjd att få tillhöra denna gemenskap som finns i SOL.

Stort tack till alla - såväl ungdomar som föräldrar och andra inblandade. Nu laddar vi batterierna och ser fram emot en ny säsong, nya läger och nya äventyr.

Skribent: Marie Markholm
Epost: This is a mailto link

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info