Hoppa till sidans innehåll

SOL på 14:e plats i stafett-SM och dubbelseger för Ina!

05 SEP 2010 17:35
Tyvärr blev det till slut bara ett SOL-lag på stafett-SM. Ett H20 lag, som gjorde mycket bra ifrån sig.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2018 22:08

Resan till Umeå, där SM medel och stafett avgjordes, avskräckte en del. Vid planeringen av året ville de flesta med, men de många och långa resorna under vårsäsongen och sommaren, har tagit mycket tid och kraft. Några har också drabbats av benbrott, streptokocker och andra otrevligheter.

 

Därför blev det till slut bara fem SOLare i Umeå. Oskar, Elina, Rasmus, Philip och Hugo. På medeldistansen lyckades  Rasmus att ta sig vidare från kvalet, men det blev ingen framskjuten placering i den tuffa finalen. Ett par dagars träning i terrängen bäddade däremot för en bra stafett. Eftersom klassen heter H20, är det svårt att slå sig in i topp 10 med två H18-killar, men det var nära att det gick! Det var bara knappt en och en halv minut mellan plats 10 och 14, som alltså blev SOL-killarnas placering. Grattis också till Helsingborgs SOK, som var närmast före på trettonde plats.

 

Även veteranerna har sprungit "SM". Det finns de som kämpat hårt för att veteranernas mästerskap ska få SM-värdighet, men man får nog förstå varför förbundsmötet sagt nej flera gånger. Vid årets RM i Blekinge var det ett ganska klent startfält i många klasser (främst på damsidan och i de yngre klasserna). Det är möjligt att intresset att delta hade blivit större om statusen hade ändrats från RM till SM? 

 

Vi fick i alla fall en dubbel RM-mästare, Ina i D55. Och Ina har kapacitet att vinna även om alla de bästa är med (kolla Sverigelistan), så hennes insats ska inte förringas av ett litet startfält. Grattis Ina! Läs om RM här!

En privat fundering. Varför kan man inte arrangera nationella tävlingar i samband med RM? Nu var vi helt utan tävling i Skåne, när Skogsfalken bjöd på ett kanonfint arrangemang i härlig terräng utanför Karlshamn, mindre än 1.5 timme från Höör. 

 

 

Skribent: Ingela Ekelöv

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info