Hoppa till sidans innehåll

SOL framgångar på SSM

24 APR 2012 09:43
8 st SOLare försvarade Skånes färger under SSM i helgen. Arrangör var Hjärnarps GHOL och tävlingen gick på en nyritad karta i tuff o krävande terräng.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2018 22:08

På lördagens individuella tävling gick det bäst för Johan Lenning i H 15. Vid radiokontrollen hade han en ledning på 3 min men en bom inne i det gröna rastret som var svårläst på kartan gjorde att minuterna tickade iväg och han blev till slut 5:a. Men Johan visade att han tillhör toppen i Sverige när allt fungerar. Erik Barr -Zeilon gjorde också ett bra lopp och blev 7:a. Elias debuterade på SSM och blev 13:e.

 

I H14 stod vårt hopp till Isak o Adam. Adam hade varit förkyld i veckan o orkade inte riktigt men Isak visade att han är i bra form och gjorde ett felfritt lopp och det räckte till en 6:e plats i hård konkurrens.

Christoffer debuterade också i H16 men han blev lite för ivrig och felstämplade.

Tjejerna representerades av Anne-Coos och Åse. Åse var inte riktigt frisk o bröt men Anne-Coos visade att hon är en stor talang och blev 10:a. Riktigt bra då det är först i år som hon satsar mer på orientering. Det lovar gott inför framtiden.

På söndagen var det dags för stafett och Isak sprang i 1:a laget, Johan i 2:a laget, Anne-Coos i 3:e lagetoch Erik o Adam i 4:e laget. Totalt hade Skåne 9 lag + deltagare i kombinationslag.

Skåne 1 var med i täten redan på förstasträckan och när Isak skulle springa ut på sin 3:e sträcka så var han först ut tätt följd av Sveriges bästa H14 killar Oliwer Lundberg Småland och Henrik Johannesson Blekinge. Skulle han orka hänga med i det hårda tempot?

Först in på upploppet var Oliwer men Isak hade gjort en jätteinsats och kom hack i häl. Henrik däremot hade missat lite och kom in 2 min efter. Isaks kommentar efteråt var att Oliwer sprang hela tiden och stannade aldrig förutom i sista uppförsbacken.

Det gav Kajsa på sistasträckan en chans att slåss om segern och det gjorde vi men hon fick ge sig på sista kilometern och kom in som klar 2:a 1 min efter.

Johan 2:a lag slutade på en fin 5:e plats och de övriga SOLarna sprang också bra på stafetten. Inga felstämplingar från några skåningar gjorde dagen till en lyckad stafettdag.

Jag tror alla ungdomar hade en rolig och lyckad helg på Hallandsåsen.

Skribent: Christina Segerslätt

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info