Hoppa till sidans innehåll

SOL erövrade femteplatsen på Tjoget 09!

05 JUL 2009 22:59
Uppdaterad!
Stora var förhoppningarna på årets tjoget, men ingen hade väl kunnat tänka sig att vi skulle kunna ta oss in på topp fem! Dessutom så lyckades andralaget också bra och kom in på en 58:de plats, före en hel del skånelag!
  • Uppdaterad: 20 AUG 2018 22:08

Se längre ner för vår sistasträckas (Hugo) tankar om årets tjoget upplaga.

 

SOL, femma i Tjoget 2009

SOLs förstalag med lagledare.

Bakersta raden f.v. Ingmar Ekelöv (ledare), Stefan Pålsson, Björn Lindqvist, Johan Kristensson, Niklas Olsson, Philip Pålsson, Jakob Segerslätt, Daniel Nilsson, Håkan Carlsson, Rasmus Elmelid.

Mellersta raden f.v. Fredrik Berndtsson, Patrik Lindeberg, Nils Barr, Therese Hansen, Sofie Hansen, Ingela Ekelöv, Christina Segerslätt (ledare).

Främre raden f.v. Matilda Olsson, Hugo Mattsson, Johan Ekelöv.

Saknas på bilden: Erik Lenning, Martin Lindeberg.

 

Årets upplaga av tjoget tog plats på Kosta Flygfält, i både regn, sol och skyfall. Detta lyckades dock inte dra ner på det goda humöret när SOL kämpade i toppen under hela tävlingen. Årets succé blir svårt att toppa men nästa år gäller det att visa färdigheterna igen, då med ännu starkare löpare och kanske till och med en segerlust?

 

 Tjoget i bilder.

 Sofie kommer spurtandes

Spänningen steg för varje sträcka närmare målet, Sofie Hansen kommer i mål som trea på sträcka 15!

 

Stefan

Stefan Pålsson fick det tufft ute i skogen och blev omsprungen av Johan Modig som föga förvånnde blev tvåa på sträckan.

 

 Johan startar

Johan Kristensson springer ut och jagar på sträcka 17 och lyckas hålla 4 placeringen. De ledande lagen och främst Pan hade sparat många starka löpare på de sista sträckorna vilket gjorde att konkurrensen ökade hela tiden.

 

Johan kommer in som fyra

 

Omstart med SOL i fältet

Medan Johan jagar så går även omstarten och däribland SOLs andralag.

 

Matilda på sträcka 18

Spänningen steg ett antal nivåer när vi trillade ner till åttonde platsen, nu gällde det att börja jaga placeringar! Håkan Carlsson gjorde ett stabilt lopp och kom i kapp Hestra, med mindre tre minuter till femteplatsen.

 

 Hugo drar ut på sista.
Hugo drar ut på sista

 

Hugo Mattssons tankar om tjoget

 

Då har man varit på sitt fjärde eller femte tjoget. Alltid en tävling man längtar till men jag har nog aldrig fram emot det så mycket som i år. Jag visste att vi hade grymt lag och jag hoppades på en topp 15 placering. Efter första sträckan spräcktes min egna lilla "tippning" men det kom ju att visa sig att den skulle aldrig stämma, det skulle bli så mycket bättre.

 

En efter en kom mina lagkamrater i mål med grymma placeringar. Ja det var väldigt kul att följa laget genom de många sträckorna. Ett tag var vi nere på en andra plats!? Skulle jag få gå ut på sista sträckan med landets bästa H21or, tänkte jag?

     När vi stod där och följde lagets framgångar kom vi fram till att det var topp fem man kom ihåg, så det skulle vi satsa på! Lätt för de andra att säga, jag hade ju min sträcka kvar! Det blev till slut på en åttonde plats som jag fick kartan och sprang ut på den sista och ganska avgörande sträckan.

    I skogen fick jag en löpare i ryggen direkt och samtidigt som vi sprang förbi både Ronneby och Eksjö funderade jag på vad jag skulle göra med killen där bak. Jag tänkte i vilken situation jag inte hade velat komma i, om det var jag som hängde. En lucka på väg till nästsista kontrollen hade varit mentalt jobbigt, så jag rykte till nästsista så jag fick en lucka på 15 meter. Väl ut på fältet fick jag kraft av skrik från skåneslätten-klacken och nu kunde inget stoppa mig. Och vilken känsla att komma utspringades från skogen, i fullfart mot sista kontrollen, höra alla skåneslättare heja och hurra, och speakern sägandes: här kommer Skåneslätten in på en mycket fin femteplats!

 

Att få knyta ihop säcken på denna otroligt fina stafett var bland det härligaste jag gjort i min orienteringskarriär! Det var allt tack vare mina lagkamrater som fixade ett sånt bra utgångsläge. Detta var ju inte direkt som en DM-stafett med tre glada lagmedlemmar, utan 20 stycken överglada människor kom springades mot mig efter målgång och glädjen var stor!  VIVA SKÅNESLÄTTEN!!

 

Signerat Hugo

 

Hugo kommer ut från sista före Hestra, Ronneby och Eksjö!

I skogen så har Hugo lyckats passera både Ronneby och Eksjö och kommer därför från sista kontrollen endast med Hestra hack i häl. Nu gick väl pulsen upp i 200 för de flesta?

 

Hugo

"Skrattar bäst som skrattar sist", Hugo tar in tre placeringar på sista och avgör tjoget för SOL. Vi blev topp fem efter en rafflande avslutning!

 

Och sen så kom vi topp fem..

Bättre kunde det knappt ha gått?

 

OK Orion, vinnare i Tjoget 2009

Vann gjorde OK Orion överlägset med nästan tio minuter före Pan som blev tvåa.

Skribent: Jakob Segerslätt

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info