Hoppa till sidans innehåll

SOL Black Pearls på U-10 mila

05 AUG 2011 16:47
Här kommer Marie Markholms referat från U10-mila. Bilder finns i vårt bildalbum.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2018 22:08

Stort tack till alla ungdomar, juniorer och även föräldrar för ett härligt veckoslut i Sätila, Västergötland. Det har kämpats väl och även om vädret inte var på vår sida hela tiden har det varit en lyckad 10-mila helg som inleddes redan på torsdagen.

Ca 30 ungdomar, juniorer, föräldrar och ledare samlades vid Strömmaskolan utanför Sätila där vi skulle bo i stugor över natten. Strömmaskolan är en underbar Naturbruksskola med gamla fina stenbyggnader i en härlig parkmiljö, perfekt uppladdnin g med andra ord.

Vi fick hjälp (av kartritaren till U-10mila) med banläggning och utsättning inför vår träning på torsdagseftermiddagen. Samlingen var vid en mysig badplats strax utanför Rävlanda, med U-10milalik terräng. I gassande sol begav vi oss ut på dom småkluriga banorna. Det handlade om att få grepp om terrängen, hitta flytet i orienteringen och det verkar som att dom flesta hade en härlig tur i skogen, trots jobbiga backar som aldrig ville ta slut… Jag tror att vi hade stor nytta av denna träning inför stafetterna sen, det blev många bra lopp och jag tror att alla insåg att det gällde att anpassa farten då det bitvis var storslagen granskog, med öppen sikt och snabblöpt för att sedan bli småskuren klippterräng med begränsad sikt, där det gällde att hålla i orienteringen hela tiden. Efter träningen blev det såklart bad i den lilla idylliska sjön där det bjöds både badbryggor, flytbryggor och hopptorn, gissa om det var svårt att bryta upp från detta.

Solen sken från en klarblå himmel och på kvällen fick vi pizzor hemlevererade till skolan där vi på långborg (och i gröngräset) intog middag.  Ungdomarna hade sen full sysselsättning med att busa med juniorerna och det blev äppelkastning och annat tills i alla fall dem yngsta somnade gott i sin stuga. Tanken med vår samling innan var just att vi skulle stärka gemenskapen och lära känna varandra bättre och detta var väl ett sätt…

Frukost ute i det fria, som avbröts av en regnskur inledde fredagen. Sen blev det till att utforska Strömmaskolan med alla sina olika byggnader och stall. På skolan fanns en smådjursavdelning där vi fick se kaniner, hamstrar, marsvin, möss, råttor, chinchillor, sköldpaddor och fåglar i en väldig blandning. Det fanns också en spännande reptilavdelning där vi tittade på ödlor, fågelspindlar, grodor, fiskar, kungspytonormar  och vandrande pinnar.

Lunchen kunde avnjutas ute och det bjöds på Christina Segerslätts goda korv stroganoff. Sen var det dags att börja packa och städa, vilket såklart var mindre roligt, men nu skulle vi ta oss ut till arenan för årets upplaga av Ungdomens 10-mila. En stor arena med närhet både från tältcamping och parkering vilket man tackar för, det blir mycket att bära en sådan här helg.

Ungdomarna i HD12 skulle ut först med start kl: 18.00 på fredagkvällen och det var ett gäng rejält nervösa killar och tjejer. Efter lagsamling (i hällande ösregn) tog vi oss igenom startplats, växlings- och målfållor samt kartplank och det var nu ett ivrigt gäng som bara ville iväg (eller om det var så att dom bara ville ha det avklarat..).

Axel stod för startsträckan och gjorde ett superbra lopp, endast några sekunder efter täten kunde han på en 9:e plats av dom nästan 100 lagen växla över till Viggo. Viggo gjorde också ett jättebra lopp och skulle sedan växla över till parallellsträckan där Tea, Matilda och Ebba skulle iväg. Tjejerna var rejält nervösa och med lite olika tekniker försöker man övervinna detta, någon behöver kissa, någon har ont överallt och en tredje är totalfokuserad och går inte att prata med – vi är olika, och tur är väl det. Dom kom i alla fall iväg och gjorde jättebra lopp, Tea var först in på sträckan och hade tagit ut sig fullständigt och fick efter växling bäras ut från området, några minuter senare kommer Ebba in och kastar sig i gräset, helt slut efter sitt lopp och ytterligare en minut senare kommer Matilda in och är helt borta av trötthet.. och lite krasst konstaterar dom ”vi skulle nog druckit mer som du sa” ! Mycket nöjda efter sina lopp springer dem runt till målfållan för att vänta in Wilma som fått uppgiften att föra laget i mål. Efter en liten extrarunda på en kontroll kunde laget springa in på en 40:e plats av ca 85 fullföljda lag, något vi var jättenöjda med, vi hade som ett litet mål att komma på övre halvan och det lyckades vi med. Man ska då veta att många lag hade fyra 12-årskillar som sprang sträckorna och vi hade två löpare som endast är 9 år ! Det bästa är att vi kan ha samma lag ett år till ! Stort grattis till laget, det var jätteroligt att se er kämpa så bra.

När HD12-laget gått i mål hade nästa lag samling, vårt HD18 lag. Ett gäng med rutinerade löpare som varit med tidigare men också ett gäng ”nykomlingar” som förra året sprang HD12-stafetten och som såklart var lite nervösa, som sig bör ! Efter genomgång av PM, varvningskontroller, och väckningstider inför natten (stort tack till Anders Möller som skötte all väckning och hade koll på mobilnummer, tält och gubbar), var det dags att försöka sova några timmar innan start.

Klockan 02.30 gick starten och Philip som hade startsträckan hängde på bra men var inte riktigt nöjd själv med loppet. Erik L gjorde ett kanonlopp på andra och likaså lillebror Johan på sin tredje nattsträcka. Gryningssträckan (som blev en nattsträcka) sprangs av Erik B. Ett gäng välväxta 18-åriga killar gav sig ut före honom på sträckan och när vi skickade ut Erik som är 14 år kändes det lite olustigt, men vi blev överbevisade – det är så mycket fightingspirit i våra killar att det inte var några som helst problem att hänga på ! Erik gjorde ett suveränt lopp. Marcus hade långa dagsträckan sen men fick tyvärr inte till det som han tänkt sig, ett par bommar på vägen ställde till det. Efter honom var det sen dags att skicka ut tre snabbfotade killar på parallellsträckan – Bernard, Stoffe och Elias gav sig ut i en rasande fart och det var inte ens lönt att försöka säga att dom skulle ta det lugnt..  Stoffe kom sedan in först på denna sträckan (strul med pinnarna gjorde att det blev fel namn på honom och Elias, men det var Stoffe som var snabbast in), tätt följd av Bernard och sen Elias. Efter dessa var det sen dags för Isak på 7:e sträckan och han gjorde också ett kanonlopp och kunde med 15:e bästa sträcktiden växla över till Adam. Efter en liten bom inne i ett grönområde växlade Adam över till Fredrik på näst sista sträckan. Tyvärr fick han inte till det som han ville utan tappade lite tid. Karl sprang sista sträckan och kunde med ett stabilt lopp springa in laget på en 16:e plats. Stort tack även till detta lag som tyvärr tappar några av sina löpare till nästa år pga ålder.

Nu kan jag lova att vi alla var helt slut. Efter att suttit uppe hela natten och följt stafetten och inte sovit en blund innan var det sova som hägrade mest. Hela gänget kröp fram på morronkvisten in i sina tält och somnade gott. Sen var det dags att ladda för nästa tävling, den individuella eftermiddagstävlingen. Efter lite knorrande och gnällande hos dem yngsta att dom inte ville och inte orkade springa mer – kom alla iväg och kunde dessutom prestera väldigt bra resultat. Bernard knep en 4:e plats precis före Adam på 5:e plats och Elias på en 18:e plats, i H14. Wilma blev 7:a i D12, Tea kom 4:a i D10 och där knep Matilda en bra 13:e plats. Oscar sprang på bra i U2 och blev 7:a. Fullständiga resultat finns på Eventor. Bilder kommer …

Trötta men nöjda begav vi oss hemåt, och jag tror många gick till sängs tidigt denna lördag kväll !

Skribent: Peter Dannbring

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info