Hoppa till sidans innehåll

SOL bästa Skånelag på Tjoget!

04 JUL 2011 06:44
SOL tog sin hittills bästa placering på Tjoget - fyra och bästa Skånelag.
  • Skapad: 04 JUL 2011 06:44

Ingen sommar utan Tjoget! Så är det för mig. Jag vet inte om jag är den i SOL som har sprungit flest Tjoget? Jag var med på den allra första tävlingen 1975 och tror att jag har missat högst fem tävlingar. Men detta var det i särklass bästa Tjoget jag sprungit!

 

Inramningen var som vanligt perfekt. På väg till TC gick man i en lindallé i full blom. Det doftade underbart och surrade från tusentals bin. En fantastisk, mer än metern bred, jämn stenmur kantade vägen. Tanken på de som släpat de tunga stenblocken fick mig att tänka på "Utvandrarna", som går i repris på TV just nu. Men nog med kultur och historia. Vi var på Tjoget för att tävla. Vi fick ihop två lag till slut. Viktigt tycker jag.

Några Tjoget-debutanter var på plats. Familjen Prellner och Bernhard gjorde debut (började på sina 30 år??).  

Med många SOLare i Ungern och på annat håll tycker jag till och med att vi ska kämpa för tre lag nästa år.

 

UK har bollat med  många alternativa laguppställningar. Det är viktigt att vara med i böjan, men man behöver också spara några av de bästa till de viktiga slutsträckorna. Nattsträckorna är alltid viktiga - där brukar det kunna bli stora omkastningar. Till slut blev det Markus och Martin D fick uppgiften att springa den så viktiga första sträckan. Kl 15 gick startskottet och tävlingen var i gång!

Jag tänker inte gå in på resultat sträcka för sträcka. Det kan ni se på http://www.tjoget.nu/. Vi slutade lördagen på en trettonde plats med bra möjlighet att plocka tid och placeringar. Orion var i särklass tävlingen igenom. De har flera löpare av yppersta världsklass och många mycket duktiga ungdmar och damer. Men andra-tredje platsen var hela tiden möjlig.

 

Helsingborgs SOK övverraskade speakerteamet genom att ligga i topp tre under stora delen av tävlingen. Oss överraskade de inte. De har många duktiga löpare och har satsat hårt i år. Kul och bra för skånsk orientering. Pan saknade många av sina topplöpare, men man får trots allt bara ha tio i åldern 17-44. Göingarna är fantastiska! De har hängt med i toppen under flera år och de får ursäkta - med ett lag som passerat "bäst före" datum (även om de har flera duktiga yngre löpare också).

 

Vi låg länge en bit efter Helsingborg och Göingarna, men vi visste att vår avslutning var vass. Den långa sextonde sträckan är en nyckelsträcka, och där skickade vi ut Rasmus i hans favoritläge som en hungrig jakthund. Vi får väl säga att det var där vi avgjorde kampen om Skåne. Efter Rasmus hade vi Karl, Pernilla, Niklas och Hugo.

 

Det blev olidligt spännande. Hugo och Helsingborgs Johannes Henriksson stressade varandra till småmissar och det handlade om vem som var starkast på slutet. Bakom jagade Johan Modig, som blev sträcksnabbast - väldigt nära att han kom i kapp.

 

Men visst var det Hugo som kom in först på upploppet. Vårt lagnamn "The black pearl" har blivit allmänt känt genom utmärkte speakern Isak Bergman. Och visst är ni pärlor allihop som deltog i detta det 36:e Tjoget!

 

Allra bäst är att vi under åtminstone två år framåt kommer att bli bättre och bättre. (eftersom vi har många 13-14 åringar) I årets lag ingick några veteraner, som gärna lämnar plats till de yngre. En "veteran" som säkert kan räkna med många år i första laget är Stefan P, som faktiskt var den ende SOLaren som var sträcksnabbast.

Tack till Smen, som genomförde lagledaruppdraget på förnämligt sätt.

 

Jag har lagt in bilder i vårt bildalbum. Hoppas att ni som inte var med kan känna lite av vår härliga laganda när ni tittar på dem.

 

 

 

 

Skribent: Ingela Ekelöv

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info