Hoppa till sidans innehåll

Skåneslätten har etablerat sig i toppen även på internet-orientering.

30 JAN 2010 16:11
Ett gäng killar har redan börjat teknikträna inför årets orienteringssäsong, men det är inte ute i skogen.
  • Skapad: 30 JAN 2010 16:11

Skåneslätten har etablerat sig i toppen även på internet-orientering.

Tänk er att vakna en morgon och se att det ösregnar ute och ni vet om att ni verkligen måste träna. Visst känns det jobbigt?

Eller har ni inte tillgång till transport ut till skogen (en karta man inte kan utantill dvs.) Då finns det ett annat alternativ!

Spelet heter Catching features och det är orientering på datorn.

Spelet går ut på att hitta alla kontrollerna, på snabbast tid! Precis som i vanliga fall. På vägen till kontrollerna kan man stöta på alla sorters hinder som finns i den riktiga skogen. Håll koll på höjden, kolla efter stenen eller följ beståndsgränsen, allt detta kan en bana innefatta på detta spel.

Skåneslättens OL har just nu tre aktiva spelare och de har etablerat sig i toppen av världsrankingen på detta spel. Bäst är Karl Dannbring som ligger 34 av cirka 520 rankade aktiva löpare. Karl är ett riktigt löfte och har som bäst legat 12 på rankingen. Karl är tätt följt av Lenning som ligger på en 50 plats och Hugo på 100 plats, men ständigt stigande!

Denna rankingen är väldigt sviktande beroende på hur ens form är och hur loppen går. På spelet så lägger folk upp orienteringskartor från ocad som de konverterat in i spelet så att höjder, stenar, ja allt på kartan stämmer in. Sedan lägger man en bana och laddar upp så är den tillgänglig för andra löpare(spelare) att springa.

Mer info om själva spelet hittar ni på www.catchingfeatures.com

' Det händer en del aktuella grejer just nu som t.ex. ”Sol-Boys Grand Prix” som är en cup som jag och Karl håller på att anordna. Den kommer att innefatta ett antal deltävlingar med kartor och banor som vi lägger upp. För att kunna rita en bana behöver man en karta i ocad format. Denna karta kan vara helt enligt verkligenheten eller så justerar man den i Ocad hur man vill att det ska se ut, möjligheterna är oändliga. Här är teglaröds kartan som man skulle önskat sig. Tack för oss ! ?

Skribent: Hugo Mattsson och Karl Bring Danny

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info