Hoppa till sidans innehåll

Nya framgångar för våra ungdomar!

20 SEP 2010 07:05
I helgen avgjordes ytterligare två DM tävlingar, medel och stafett. Det blev sju nya guld för SOL.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2018 22:08

Medeldistansorientering betyder kortare banor med mycket riktningsförändringar. Små missar kan betyda många placeringar i resultatlistan. Gladaste segraren var nog Adam Segerslätt i H12, som äntligen fick sitt guld! Trippelseger för SOL blev det i H18, där Philip var snabbast för dagen, följd av Hugo och Johan E. Seger också för Anders C i H70, Ina i D55 och Ingela i D45.

Tea sprang sin andra tävling och blev tvåa i D10. Förutom silverplaketten fick hon en stor pingvin, som följde med som maskot på söndagens stafett. Silver också för Erik L i H16 och brons för Isak i H12 och Erik B i H14.

 

Till söndagens stafett hade vi fått ihop hela 19 lag. Favorittippade var förstås killarna i H17-20 där vi hade tre lag på startlinjen. De hade själv valt att göra jämna lag i stället för att toppa. Och visst bev det jämnt! Till sist blev det laget med Lillis, Karl och Hugo som tog hem det, före lag Erik L, Johan E och Philip. Favoriter som höll var också D150 laget med Ina Christina O och Ingela.

 

Men roligast var det att följa de yngsta. I DH 10-laget gjorde alla sin stafettdebut på stor tävling. Wilma och Tea sprang lugnt och säkert tillsammans på första sträckan och växlade som andra lag över till Viggo. Och visst blev det silver! Både Tea och Viggo är 8 år och kan alltså springa i 10-klassen ytterligae två år.

 

I H12 klassen startade vi med två medaljörer från lördagen i laget, Isak och Adam, med Bernhard på mittsträckan. Jublet steg i SOL-lägret när Isak kom in i ledning på första sträckan. Bernhard, som nyligen har börjat orientera, höll ställningarna på mittsträckan och skickade ut Adam i ledning. Göingarnas duktige Melker Larsson hade drömläge som fick jaga. Han lyckades komma ikapp Adam, som fick ge sig på slutet. Jättebra att ta silvret!!

 

I H14 fick laget ändras i sista stund, eftersom Johan Lenning inte kunde starta. Där var det tänkt att Christoffer Möller skulle springa den något lättare/kortare mittsträckan. Du blev det i stället Valle som fick ta steget upp från H12 och Stoffe fick ta sista sträckan. Erik B gjorde ett kanonlopp och kom in i ledning. Ett pressat läge för Valle, som inte tävlat mycket, men han gjorde ett jättebra lopp och kom in som tvåa. Stoffe började orientera i vintas och har redan börjat tävla i H14. Bara det är imponerande, men för att få samma säkerhet och snabbhet i orienteringen som de mera rutinerade jämnåriga, krävs mycket träning och tävling. Trots sin orutin gjorde Stoffe ett jättebra lopp  och var inte långt efter Erik B tidsmässigt. Det blev ett brons, och frågan är om inte den medaljen var den mest glädjande.

 

Fem sprintguld i våras, 11 guld förra helgen och sju denna helg. Det blir 23. Då återstår ultralång, som avgörs på Hyltes tvåmil i november.

 

På bilden syns Bernhard, Adam och Isak, silver i H12 på stafetten. 

Skribent: Ingela Ekelöv

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info