Hoppa till sidans innehåll
Lisa på USM

Lisa knep brons på USM !

14 SEP 2015 19:09
Vi säger åter igen ett STORT GRATTIS till Lisa som i helgen knep brons på USM... Lisa har verkligen gått från klarhet till klarhet och visat att hon är bäst när det gäller!
  • Skapad: 14 SEP 2015 19:09

I helgen som gick var det dags för USM (Ungdoms-SM) och i år var det en lång resa för Skåneungdomarna när Sundsvalls OK arrangerade.

Skåneslättens OL hade två tjejer uttagna till USM och det var Ebba Jensen i D15 och Lisa Jonsson Nordin i D16.

USM avgörs i både sprint och långdistans och sedan avslutas det med stafett.

På fredagen var det dags för sprinten som var en ganska enkel sprint där det verkligen gällde att ligga på löpmässigt då den inte var så teknisk. Ett mästerskap är dock ett mästerskap och särskilt i sprint finns det ingen tid för tveksamheter eller ens en liten bom. Det gäller att vara på tårna direkt från start. Lisa kände att hon inte kom in i loppet och att hon inte fick till det flytet man eftersträvar men kunde ändå springa in på en bra 7:e-plats, 1,21 efter segraren i D16.

Ebba gjorde också ett jättestarkt lopp i D15 och var bara 2,28 efter segraren. Stort grattis till er båda ! Var otroligt nervöst att följa er, speciellt eftersom liverapporteringen var i stort sett obefintlig.

På lördagen var det sedan dags för långdistans och det visade sig bli en svår och tuff distans i den kustnära terrängen strax söder om Sundsvall. Här gällde det att verkligen hålla ihop orienteringen och sätta kontrollerna, vilket många inte gjorde utan det var långa tider för många löpare.

Lisa som går från klarhet till klarhet hela tiden gjorde ett otroligt starkt lopp och kunde knipa 3:e-platsen och därmed ta hem bronset på långdistansen. Lisa var nöjd med sitt lopp i det stora hela, ett par minuters bom men i övrigt ett lugnt och sansat lopp, stort grattis Lisa - du imponerar verkligen på oss alla !

En som också imponerar är Ebba som hade en tuffare dag i skogen med mycket bommar, men viktigast av allt - hon gav inte upp. Trots missar under loppet så stretade Ebba på och fick med sig alla stämplar hem, vilket det var många, många löpare som inte fick denna dag. Det är riktigt starkt att inte bara ge upp och gå hem, bra jobbat Ebba.

På söndagen var det sedan dags för stafett och med tanke på lördagens tuffa lopp så får man nog säga att luften gick lite ur de skånska löparna på stafetten. Det var långa tider för många men alla har kämpat väl och inget skånskt lag blev struket. Bästa skånska lag hamnade på en blygsam 23:e plats.

Jättebra kämpat tjejer! Det ska bli otroligt kul att följa dig Lisa när du nu till nästa säsong lämnar ungdomsåren och springer juniorklass, blir hur spännande som helst. Det ska också bli fantastiskt kul att få fortsätta följa den resa du påbörjat Ebba och det bästa är, vi får ha dig kvar på ungdomssidan ytterligare ett år.

Ta gärna med er kartorna på söndag när det är dags för Ungdomsserien och visa för våra ungdomar, alltid lärorikt !

Nedan ser ni (lite svagt) Lisas D16-bana på långdistansen.

USM D16 2015

Skribent: Marie Markholm
Epost: This is a mailto link

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info