Hoppa till sidans innehåll

Höstträff med Gyllene Dojan

17 NOV 2009 06:45
Hur kunde vi pricka in den enda SOLiga dan i november? Var det ett tecken?
  • Uppdaterad: 20 AUG 2018 22:08

För solen sken och det var härligt väder när vi samlades vid Odengården. Startfältet inför Gyllene Dojan och Minidojan var imponerande. Banläggare och tävlingsledare Jan Lenning mös när han redogjorde för hur startlistan komponerats. Medelkilometertiderna enligt statistik på Oxtract hade helt fått styra.

 

Lite smågruff hördes bland vissa. "Hur ska jag kunna hålla undan för XX"? " "Hur kan HAN starta före MEJ"? Men allt förstås med humöret på topp. Alla visste förstås att detta inte är en RÄTTVIS tävling. Att vi orienterare ändå tar allt på en smula allvar hördes i omklädningsrummet (jag var förstås bara i damernas). Stor variation på  bortförklaringarna innan start.

 

Det var tätt mellan löparna i startlistan ibland. Sekundstart löstes genom nedladdat program som visade digital klocka på Lennings dator. Förväntan på banorna var stor. Vi skulle få springa i nationlaparken! Första sträckan skulle man egentligen ha tagit i promenadtakt. Förtrollande vackert i bokskogen ovanför Odensjön. Men med Jacob i hasorna fick jag bestämma mig för att göra ett besök vid Odengården till våren. Det var ju TÄVLING!

 

Banorna gick i ett fint område. Gafflingar och korsande sträckor gjorde att man inte riktigt visste vilka man var före och efter. I mål stod i alla fall redan många när jag kom. Det visade sig att Ronja, som var tvåa förra året, hade varit först i mål. Grattis Ronja! Nu får du den stora äran att lägga banorna nästa år. Minidojan togs hem av Emelie. Grattis även du! Det finns ingen resultatlista, eftersom vi resonerade som så att det bara var viktigt vem som kom först i mål. Många har sedan frågat efter sina tider, så vi fixar det till nästa år.

 

Efter dusch samlades vi för att avnjuta en smaskig middag. Sedan vidtog mötet. Vi började med att konstatera att våra målsättningar ligger kvar. Årets planerade aktiviteter har genomförts, med vissa undantag. Det blev t ex inget 25-manna. Inför nästa år ville styrelsen ha in synpunkter och förslag. Mötesdeltagarna delades in i grupper, som fick diskutera olika frågor. Härligt att se vilket engagemang det finns. Vi fick in massor med kloka synpunkter, som ska sammanställas och ligga till grund för nästa års planering. Förslag till aktivitetsplaner kommer att presenteras i december eller början av januari, därför skriver jag inget om det nu.

 

Kvällen avslutades med prisutdelning. Årets komet blev Karl Dannbring, årets lag blev Tjogetlaget. Till årets SOL hade vi fått in tre förslag, Christina Olsson, Sten Segerslätt och Hugo Mattsson. Alla fick lägga sin röst på en av dem. Att det var jämbördiga kandidater visade sig när rösterna räknades, men det blev till sist Hugo som fick flest röster. Grattis Hugo, du är årets SOL!

 

Allra sist visade Jacob ett bildspel med SOLiga bilder från året som gått.

 

Jag kände mej varm om hjärtat och uppfylld av optimism när vi åkte hem. Som initiativtagare till klubben kan jag bara säga att det känns så himla bra och rätt. NI/VI är ett härligt gäng!

 

Tack till alla som fixat med banor, lokal mm och extra tack till REAB, som sponsrade middagen.

Ingela

Skribent: Ingela Ekelöv

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info