Hoppa till sidans innehåll

Götalandsmästerskapen 2014

19 AUG 2014 10:44
SOL hade 6 ungdomar med i truppen när Götalandsmästerskapen skulle avgöras i Dalsland i helgen - Isak, Adam, Lisa, Wilma, Lovisa och Ebba.
  • Skapad: 19 AUG 2014 10:44

Rent arrangörsmässigt fanns det en hel del att fundera på när klubbarna i Dalsland arrangerade årets GM. I år är det första året man kör sprint som en GM-distans. Sprintkartan i Bengtsfors var inte den bästa, grindar som skulle vara öppna var stängda, murar och öppningar var lite felritade, banorna var nästan exakt samma för alla klasser och när man gick till start kunde man se de tävlande springa till kontroll 1, 2 och 3..

På sprinten lyckades Lisa allra bäst och knep silvret i sin klass D15, Isak gjorde också ett mycket starkt lopp i H16 och kunde ta en 5:e plats i en för övrigt mycket tuff klass, där var Adam 16:e. Stort grattis.. I D14 kom Lovisa 27, Wilma 33 och Ebba 62.

 

På lördagen var det sedan dags för långdistansen i Ed och det var en tuff, backig och blöt terräng som bjöds bland klipphällarna och blåbärsriset. Det var en del som inte var nöjda med sina lopp och som kanske inte fick till det riktigt som de tänkt, men Isak tog en 12:e plats i H16 och där var Adam 20, Lisa blev 14:e tjej i D15 och i D14 kom Wilma 25, Lovisa 26 och Ebba 46.

 

På söndagen var det sedan ny arena igen och vi intog idrottsplatsen i Dals Långed för att springa GM-stafett. Regnet hängde över oss denna dag och det blev lite blandade resultat för våra löpare. Löparna var blandade i Skånes olika lag och även i mixlag. Lisa var den som fick till det bäst denna dag och var först in av D15-tjejerna på startsträckan. Även resultatrapporteringen har varit ett problem denna helg och det är svårt att hålla isär hur de olika löparna gått då de sprungit mixade sträckor, men Lovisa gjorde ett bra lopp i D14 och var bästa tjej där.

 

Det återstår som sagt en del att fundera på då dessa klubbar om ett par år står värd för betydligt större tävlingar men det har varit en bra helg, alla har nog fått något med sig hem att fundera på och jobba vidare med.

Parallellt med GM gick också en publiktävling och vi var ett gäng som sprang. Tea och Ylva sprang båda bra i D12 och blev 1:a och 3:a på lördagen, jätteroligt. I H12 kom Albin på en fjärdeplats båda dagarna. På söndagen vann Tea D12 och då sprang Ylva en öppen bana, som visade sig vara allt annat än gul, men hon tog sig runt på ett jättebra sätt och fick ändå ta emot pris för sin andraplats - bra kämpat. Vi vuxna var väl lite mer spridda i vårt orienterande och Anna Prellner var nog den som var mest nöjd efter lördagen. Då hade hon dock fått ringa in och berätta för arrangörerna att hon sprungit - hon kom med som "icke startande" i resultatet men i vår mobila värld så är det ju bara att fotografera utskriften och visa att man sprungit.. men som sagt - en del strul har det varit..

Måste också få berätta om den absolut märkligaste duschen ever ! Man hade nog tänkt men inte tillräckligt bra och inte tillräckligt rätt.. Duscharna hade man placerat högst upp i en backe och nedanför skulle man då byta om, problemet var bara att där var en sjö av det duschvatten som man inte riktigt funderat på och helt omöjligt att stå. Det hela slutade med att det nog var så nära en gemensam herr- och damdusch vi kan komma.. Alla bytte om där det fanns en bit torr mark kvar och så var det bra med det !

Skribent: Marie Markholm
Epost: This is a mailto link

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info