Hoppa till sidans innehåll

Elva DM-guld i helgen!

13 SEP 2010 06:40
SOL-löpare tog många medaljer på höstens första DM-tävlingar, natt och lång.
  • Skapad: 13 SEP 2010 06:40

Natt-DM avgjordes vid Åsljunga. Terrängen var smålurig och det missades en del. Det blev DM-guld till Stefan  i H45, Bertil  i H80, Erik Lenning i H16, Erik Barr i H14 och Philip  I H18. I H18 blev det trippel, eftersom Johan Ekelöv och Karl blev tvåa och trea. Adam Sergerslätt blev tvåa i H12.

 

På söndagen var det dags för långdistansen, som även gällde som en deltävling i ungdomsserien. Malmö OK arrangerade i Tjörnarp. Det var härligt att se alla barn och ungdomar - många nya talanger på gång! Och framgångar blev det! Tea gjorde debut i D10 och sprang så bra att hon blev trea. Storasyster Wilma vann, och visade att framgångarna tidigare i höst inte var en tillfällighet. I H10 blev Axel  trea och Viggo  var inte långt från pallen. H12-orna visade sin klass med silver för Isak , brons för Adam  och en femteplats för Valle J. Där har vi även Bernhard, som har börjat tävla först i år, men redan har fått till många bra lopp. I H14 saknades Johan Lenning, Erik B var en bit från pallen, men där har vi flera lovande killar.  Christoffer, Elias och Jakob har bara orienterat i ett halvår och springer redan i tävlingsklassen! Vi hade många ungdomar i U- och Ö-klasser och de hjälpte också till att ta många poäng i ungdomsserien. Om vi har räknat rätt  så var det SOL som tog flest poäng av alla klubbar!  

Wilma tog alltså DM-guld, och det gjorde även Curth i H80, Hugo i H18, Ina i D55, Ingela i D45 och Stefan i H45. Stefan har chansen att ta "grand slam", eftersom han vunnit även sprint och natt.

 

Nästa helg blir det två nya DM tävlingar. OK Torfinn arrangerar medel och stafett. SOL har 19 lag anmälda till stafetten. Det kommer att bli fler DM-guld - det är ingen vågad gissning!

 

Titta gärna i vårt bildalbum. Där finns fler bilder från DM. 

Skribent: Ingela Ekelöv

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info