Hoppa till sidans innehåll

Jukolan Vesti 2014

16 JUN 2014 10:28
Efter ca. 230 mil i bil och båt har SOL-gänget varit i Kuopio, Finland och sprungit årets upplaga av Jukola.
  • Skapad: 16 JUN 2014 10:28

Jag sitter i minibussen påväg hem från helgen i Finland. Det är med ett leende jag blickar tillbaka på helgen som varit. Den började redan i fredags då jag blev upphämtad i Norrköping för att sedan ta oss till Stockholm och värtahamnen. Med rykten om trafikkaos tog vi oss dit i god tid och fick tid att sträcka lite på benen och ta en tur runt kaknästornet, en runda som mycket möjligt kan bli tradition! 

 

På lördagen tog vi oss de sista milen fram till Koupio som är beläget på Finlands största ö. Tävlingen började med Damernas Venlakavel innan det var dags för oss. Klockan 23 gick starten med ett himla pang och flygplan som swishade förbi, sedan var det bara att kriga på hela natten lång! Pannlampor behövdes knappt på någon av sträckorna i och med att vi var så långt norrut. Natten var sval men ljus och efter att alla sju hade tagit sig igenom sina sträckor så hamnade vi på en 140:de plats. En placering som är helt okej med tanke på de misstag som gjorts av oss i laget. Men jukola är mycket mer än resultatet i sig. Hela arrangemanget är så otroligt stort och den bredd av orienteringslöpare hittar man ingen annanstans. Det faktum att jag stod på startlinjen med 1600 andra lag gör det så mycket större och mäktigare än lillebrorn 10mila.

Men hur var då naturen i dessa finska skogar? Jodå, den terräng som vi möttes av var tuff! Kuperat och riktig vildmark som krävde dess uthållighet för att bemästra. För min del så blev jag lite paff när jag vecklade upp kartan och såg en 3.5 km sträcka till första kontrollen.

 

Vinnare blev Kalevan rasti (som vanligt) och svenska Lidingö blev tvåa bara sekunder efter.

 

Med denna lilla resumé så vill jag bara tacka alla lagmedlemmar men även ge en stor eloge till vår coach och lagledare Anders Åberg som gett oss allt stöd som man behöver för att kunna prestera i dessa stora arrangemang, och som ställde upp som chafför denna långa resa. Nästa år har jag hört att Jukola bara är en halvtimme från Färjläget i Åbo och då ska SOL ta revansch! 

Skribent: Hugo Mattsson

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info