Hoppa till sidans innehåll

7-manna

24 APR 2011 08:18
7-manna i Åseda blev ett bra genrep inför 10-mila
  • Skapad: 24 APR 2011 08:18

På skärtorsdagen ställde jag (Ingmar), Bengt-Åke och sju löpare in kompassen mot Åseda och 7-manna. Tyvärr krockade tävlingen med Stigtomtakavlen, som är stor i mellansverige, så det stod bara 22 lag på startlinjen i herrklassen. Det fanns dock tre lag med målsättningen att hamna i topp 10 på tiomila, Skogsmårdarna Malung, IKHP och Orion. Dessa mönstrade starkast tänkbara lag och stod också i en klass för sig.

Kl 21 gick starten och för SOL var det Philip som gav sig ut. En liten miss på en långsträcka gjorde att han tappade tätkänningen, men han var bara 2.5 minut efter i mål. En given startman på tiomila. Johan sprang andra sträckan och var ilsken som ett bi efter målgång. Han tyckte att han hade missat det mesta, men trots det plockade han fyra placeringar. Rasmus sprang stabilt på den tredje nattsträckan och plockade ytterligare två placeringar. Inför jaktstarten på fredagsmorgonen låg vi åtta, 17 minuter efter täten.

 

Toppklubbarna ställde upp med världsstjärnor och svenska elitlöpare som Erik Rost, William Lind och Oleksandr Kratov på de flesta sträckor, vilket gjorde att det blev väldigt utspritt på fredagen. SOL-arna fortsatte att gå jämnt och bra. Lillis höll åttondeplatsen och Patrik förde med ett kanonlopp upp oss till en sjätteplats. Fredrik, som har fått orienteringen att fungera i vår, höll placeringen. Hugo startade i ett våldsamt tempo på sista sträckan. Målet var att komma ifatt Eksjö på femteplatsen. Ett par småmissar gjorde i stället att Göingarna och Ronneby kom ifatt och smet förbi. Men självklart är det rätt att spänna bågen! Nu blev det en åttondeplats, fyra minuter från femteplatsen, vilket jag tror att alla var nöjda med. Medelåldern för laget var 19.5 år, så det finns en fantastisk utvecklingspotential.

 

Till tiomila stoppar vi in två 17-åringar, en 18-åring och en 45+ i laget. Jag har det höga nöjet att få följa med som ledare även där. Vi ställer också upp med ett damlag.

Skribent: Ingmar Ekelöv

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info