Hoppa till sidans innehåll

25-manna referat!

11 OKT 2011 16:21
Vare sig du var där eller inte borde du läsa hur det gick på 25-manna!
  • Skapad: 11 OKT 2011 16:21

I helgen gick 25-manna av stapeln strax utanför Södertälje. SOL var på plats med ett lag och förhoppningar om att kunna bli i toppen bland Skånelagen och i den övre delen av resultatlistan.

Vi åkte buss tillsammans med Helsingborg och de hade även fixat gemensamt boende i Borensberg (socialdemokraternas högborg!). Frukosten var modell ”hotellfrukost” så det gällde att gå upp i tid för att hinna äta av allt.

Första sträckan fixade Hugo jättebra och kom in på placering 80, 3,40 min efter första löparen. Därefter växlades Philip ut som tyvärr missade lite och tappade till 172:a och skickade iväg tredjesträckans 4 personer ca 16 min efter täten. Det som gäller sedan är sträcka 3-7 eller 3-22 som man också kan säga. Där springer man 4 personer på varje sträcka och målet är att de som springer 7:e ska komma in ungefär samtidigt för att skicka ut löpare 23. Detta lyckades vi bra med då dessa killar sprang in med inte allt för många minuters mellanrum på placering 68. Nästa person som gav sig ut var Johan Lenning som plockade in 5 placeringar och skickade ut Rasmus tillsammans med FK Göingarna. Rasmus fortsatte plocka och kom till slut in som 57:a och hade inte lyckats skaka av sig Håkan från FK Göingarna. Pernilla sprang ut och gjorde ett bra lopp. FK Göingarna hade en starkare löpare på sista och drog ifrån. Den slutliga placeringen blev 65:a, och tredje bästa skånelag med Pan-Kristianstad och FK Göingarna framför oss. Ett mycket godkänt resultat!

Till nästa år hoppas vi  att ”de gamla damerna” i laget kan bli utbytta av de av killarna planerade nyförvärven!! (Inas kommentar )

Reserverna och några som sprang den kortaste banan passade på att ta öppenbanor, allt för att träna i denna terrängtyp, det var nog nyttigt.

Daniel (lagets coach) , en SOL-ledare som har mycket bra kontakt med löparna både före o efter loppet, han behövde t.e.x  bara ge order en gång till gänget så gick de tillsammans och plockade ner tältet inför hemresan. Det kommer att bli mer ledaruppdrag för honom framöver.

 

Kvällen spenderade vi sedan med bastubad, dopp i sjön (för de som vågade) och en god mongolisk buffé inne i Södertälje . Buffe´ är ett väldigt bra alternativ för hungriga orienterare! Några orkade även med innebandy innan läggdags.

 

25-mannakorten gav också en del bra resultat. Hugo kom 9:a i H20 elit, Karl 13:de i H18 elit, Ingela kammade hem en tredjeplats i D50 och Ina en 8:e plats i D55.

Härligt att se att alla tog vara på möjligheten att få ytterliggare ett lopp i ovan terrängtyp, det har vi nytta av framöver.

Det var kallt på natten men tävlingarna avgjordes i SOL-sken!

 

Referat skrivet av Frida Nilsson och Ina Lindeberg.

 

Bilder tagna av vår egen Martin "minken" Dehlin.

Fler bilder kan du se på här.

 

kartgenomgång 25manna

jfj

Skribent: Jakob Segerslätt

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info