Hoppa till sidans innehåll

10 man, 10 sträckor, en go natt!

11 MAJ 2012 14:14
Den 5 Maj var det dags för året första riktiga höjdpunkt, den 110 km långa strafetten 10mila. Ja, den är faktiskt längre än vad man skulle gissat på. Det hände i alla fall en del under denna aningen episka natt.
  • Skapad: 11 MAJ 2012 14:14

Med ryggan på ryggen, gled jag in på TC lagom till damstarten gick och hundratals damer rusade ut i skogen. SOL-damerna startade med vårt nyförvärv Maria Ohlsson på första, som gick in på en fin 195onde plats. laget slutade sedan på en 265 plats bland damstafettens drygt 330 lag, En helt okej insats! Tyvärr saknades i år ett ungdomslag, men nästa år kan vi nog ställa upp med ett ruskigt bra lag! 

 

Nå var var jag.. JO! Efter damstarten var det ju dags att försöka leta upp vårt tält, och efter att ha gått igenom hela området med klubbtält hade jag fortfarande inte hittat Skåneslättentältet. Då visade det sig att vi hade ett av stekar-tälten uppe med resten av storklubbarna. Buffé och goa gasolbrännare fanns det att tillgå och detta är ju något som jag personligen gillar skarpt! En rejäl yta att ladda på och umgås med klubbkompisarna som jag så längtat efter!

 

Med alla möjligheter att leverera gav sig Philip ut med SOL budkavle på första sträckan, och trots att det började mörkna mer och mer så såg det ljust ut! Med halva banan sprungen låg han fortfarande uppe i toppen bara en minut bakom. Vi på TC väntade med spänning! Till slut blev differensen ca. 6 minuter och det var dags för mig.

 

Jag kan väl inte direkt skryta med någon form, men laddad var jag! Utan att ha haft en pannlampa på huvudet på mer än ett halvår drog jag ut i ensam majestät, och efter ett par kontroller blev vi en gedigen lite trupp som lofsade runt i skogarna. Jag låg mest bak och höll riktningen och passade på när de andra bommade, nu i efterhand, Jäkligt rutinerat! 

 

Nu får jag nog försöka rappa upp detta liiite kortare än jag gjort. Nästa sträcka hade vi vår suverän Rasmus som gjorde en av lagets bästa sträckor, plockade ytterligare några placeringar. Nu var det dags för långa natten, där Niklas hade valts ut. Nicke kickade i början och låg med i sin stora klunga, tröttnade lite på slutet (inte konstigt på den 18 km långa banan). Då låg vi på 119 plats innan Patrik, Stefan, Mattias, Kennhog, Karl och Marcus drog ned oss till en nittioandra plats osm blev slutresultatet. Grym insats av laget! Måste också bara notera Karls insats som hade bäst sträckplacering av oss alla även om han stukade foten ganska rejält påväg till sista. Marcus var heller inte dum som efter 18 km orkade spurta ner 4 andra kisar påväg till sistakontrollen. 

 

Detta lag gjorde en god insats i år, och jag tror ni känner igen er när jag berättar att jag har en känsla inom mig som säger att vi bara blir bättre och bättre för vart år! Vi alla vet ju att 2017, då smäller det, men jag tror att vi kan ha mycket fina placeringar innan dess. konceptet mot lycka i 10mila är nog hänga med i början, en rejält tränad långanatten-löpare, och en god avslutare! Man kan ju redan nu bestämma sig för vilken pjäs man vill vara inför nästa års 10mila. 

 

Tack och Hej -/- Hugo

Skribent: Hugo Mattsson

 

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

Noname logga

 

Bilmånssons hemsida

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0734341894
E-post: johan.jensen69@gmail...

Se all info