Hoppa till sidans innehåll

U10 mila

2017-08-08 20:56
Tidig lördag morgon avgjordes U10-mila i Ambjörnarp strax söder om Tranemo. Skåneslättens hade nio löpare på plats, ett D18 lag och del av ett Skånelag i HD18. Vädret var riktig svensk sommar med skurar i varierande omfattning.
  • Uppdaterad: 2017-08-08 21:39

Fördelen var att vi var i Småland, där det inte blåser som i Skåne, så regnet kom uppifrån och paraply kunde användas.

 

På fredagkvällen samlades vi för genomgång och förberedelse inför nattens och morgonens tävling. Vi hade genomgång av viktiga punkter för stafetten såsom att den som tar emot karta kollar lagnumret på kartan, kolla kodsiffror i skogen, lagledarnummer för att SMS avisera att man är vaken och framförallt att alla ska ha skoj och genomför sin sträcka utifrån sina egna förutsättningar. Vi tittade på arenan hur det så ut för växling, de olika fållorna och kartplank samt hur kartbytet skulle gå till vid varvningen så att alla skulle få koll för vad som väntade på natten/morgonen.

 

Först ut var Viggo som gav sig ut på startsträckan redan kl. 03.00, flera av oss låg då fortfarande halvsovande och lyssnade på de kraftiga regnskurarna som smattrade på tält och husbilstak. Regnskuren avtog något så att startlöparna kunde värma upp och komma ut i skogen utan att vara helt genomblöta. Viggo gjorde en bra insats på sin 5,5 km långa violetta sträcka och klurade ut skogen på ett bra sätt i mörkret och regnet.

 

Vid klockan fyra steg Lovisa upp och påbörjade sin förberedelse för startsträckan i D18-stafetten, en 5 km lång violett sträcka. Starten i gryningen, klockan halv sex, gick bra utan för mycket buffande och den långa sträckan till startpunkten gjorde att de kunde komma in i loppet. Lovisa gjorde ett godkänt lopp och var först med i en grupp som hon tappade när hon kom lite snett ut från en kontroll och hamnade i tät-grönt på ett hygge. Men med hjälp av kompassen kom hon ut ur det gröna och vidare mot kontrollen. Det fanns stigval på många sträckor som det gällde ha koll på och sen få bra ingång till kontrollerna, viket Lovisa lyckades med.

 

Lovisa skickade ut Embla på sträcka två, som var det gafflade alternativet av första sträckan. Embla som inte varit med på några större stafetter innan var laddad och hade förerett sig väl inför starten. Hon genomförde hela loppet mycket bra utan några större missar och plockade flera placeringar. Hon höll koll på orienteringen och kunde använda den löparen som hon delvis hade sällskap med på ett bra sätt och ändå orientera själv. Embla skicka ut Hanne och Alva, som båda var peppade för sin gula sträcka på 2,7 km. Det var framförallt stiglöpning, men kontroller satt ut i terrängen. Enligt tjejerna var det mest sprina och enkel orientering, men kan man något är det alltid enkelt och de lyckades hålla tempo utan att göra några missar på vägen. De höll ihop hela vägen och lämnade över till Linnea på sträcka fyra, 3,3 km orange bana.

 

Linnea som har sålt mer glass i sommar än orienterat fick klura lite extra för att få ihop banan, men gjorde ett väl godkänt lopp utifrån förutsättningarna. Vid en kontroll så gick hon lite snett genom ett grönområde och kom inte till stigen som tänkt. Hon klurade ut var hon var och när hon var på väg in till kontrollen så mötte hon ett större gäng som nog också varit ute och letat vid denna kluriga kontroll, som många verkar haft lite problem att hitta. Andra halvan av loppet kom hon ifatt Härlöv som hon sedan hade sällskap med in för växlingen. Linnea skickade ut Ebba på sista sträckan, och hon fick sällskap med Sofia från Härlöv ut från arenan. Ebba höll bra tempo och hade bara några orienteringsmissar i grönområdena så hon lyckades plocka flera placeringar.

 

SOLs unga damlag kom in på en 42-andra plats, vilket är bra jobbat utifrån deras förutsättningar i ett startfält där flera lag har flera äldre och mer erfarna löpare.

 

I Skånes HD18 lag sprang Adam den sjunde sträckan, gul 2,7 km, och han var nöjd med sitt lopp. Albin gick och laddade för att ge sig ut på den långa sistasträckan, 7,6 km violett. Linn från MOK var ute och in i det sista var frågan om hon skulle komma in innan det stängdes inför omstarten, men med ett par minuters marginal fick det bli omstart. Albin gav sig ut i ett gäng av äldre killar på sin sträcka. Han höll ihop sin orientering bra hela vägen och höll ett bra tempo in i mål där klockan visade att han sprungit drygt nio kilometer. Hela Skånelaget, där flera sprang sträckor som var både långa och kluriga, lyckades få ihop en mycket bra stafett med klart godkänt resultat.

 

Både killarna och tjejerna har åldern för att anta utmaningen i Tisslarödjan utanför Götene där nästa års U10-mila går.

 

Efter stafetten så åkte Skånegänget vidare på teknikläger för att träna inför USM och SM i Närketerrängen.

 

Tack till Ebba för initiativet till ett SOL- D18 lag och tack hela gänget för att vi fick vara med och heja på er och dela det roliga med stafett en regnig sommarnatt i smålandsskogen

 

Neda kommer några blandade bilder ifrån U10-mila

 

 

Kerstin och Marika

Skribent: Fredrik Berntsson
Epost: This is a mailto link

.:Tränare:.

AntonSjökvistLiten

 .:Våra Moderklubbar:.

RävetoftaRingsjö okSilva ok

.:Viktiga Hemsidor:.

eventor_clubpage_136x32

Ungdomsserien

Skånemodellen

Sponsorerna som gör det möjligt!

Besök gärna deras hemsidor

 

Bilmånssons hemsida

Länsförsäkringars hemsida

Dan Sukkers hemsida

Stefan Pålsson Byggservice

hammer-clip-art-42365

Fricks hemsida

 

 Trimtex-PMS186+SORT-TECHNICAL-TEAMWEAR

 EVT

 

 

Besök 

 

besöksräknare
räknare

Postadress:
Skåneslättens OL - Orientering
Christina Segerslätt, Rosenhälls Gård 553
26873 Billeberga

Kontakt:
Tel: 0708243351
E-post: This is a mailto link

Se all info